Wie is Anthony Dermot Pieters?

Anthony Dermot Pieters is een grondhandelaar in hart en nieren. Hij is geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Na de basisschool is Anthony Dermot Pieters naar de Havo gegaan in Gouda. Daar heeft hij zijn middelbare schooltijd doorgebracht. Na zijn Havo diploma is Anthony Dermot Pieters doorgegaan met VWO bij de Amsterdamse Avondscholen Gemeenschap.

Hij kreeg een aanbod om als trainee bij een koffiehandelaar te werken in Londen en daarna bij een Amerikaanse beursmakelaar in Amsterdam. Zijn belangstelling werd gewekt door de valutahandel. De liquiditeit en volatiliteit sprak hem het meest aan. Hij begon de handel in valuta’s bij de NMB (ING). Anthony Dermot Pieters specialiseerde zich daarna in de Duitse Mark ten opzichte van de Japanse Yen. Eerst bij een Amerikaanse bank in Londen en daarna bij een grote Japanse bank in Londen.

 

Passie voor grondbeleggingen

Nadat Anthony Dermot Pieters in zowel Amsterdam als London bij diverse grootbanken heeft gewerkt is hij zich gaan verdiepen in lange termijn beleggingen. De heer Pieters is zich gaan richten op de grondmarkt door in grondposities te beleggen. Dit was een redelijk grote overstap. Bij de valutahandel was hij een ultra korte termijn handelaar, een paar seconden konden een groot verschil maken. Maar de tastbaarheid van grond als investering heeft Anthony Dermot Pieters altijd al aangesproken. Tot zijn dertiende heeft hij in de Haarlemmermeer gewoond waar hij veel heeft zien veranderen op het gebied van ruimtelijke ordening. Er zijn veel woningen en bedrijventerreinen gebouwd. Ook heeft hij de ontwikkeling van Schiphol bewust meegemaakt. De overstap naar lange termijn beleggingen lag daarom voor handen.

De eerste belegging die Anthony Dermot Pieters deed was voor zijn dochter. Hij vond een mooi stuk grond van ruim tien hectare. Daar wilde hij één hectare van aanschaffen. De verkoper gaf echter aan dat dit niet mogelijk was. De heer Pieters heeft destijds besloten het hele stuk grond van tien hectare aan te schaffen. Daarvan had hij binnen korte tijd de andere negen hectare met succes verkocht. Het was onmiddellijk duidelijk dat Anthony Dermot Pieters zijn draai gevonden had in het investeren in grondposities.